Monday, April 14, 2008

Pak Lah Tak Tau Malu

Pak Lah tak tau malu
Letak jawatan tak mahu
Dia diam terus membisu
Najib jenuh menunggu
Rosmah sudah berbulu
Lantik cepat laki aku
Aku geram jadi No.Two
PakLah ikut cakap menantu
Menantu ikut cakap Kalimutu
Negara lingkop jadi haru-biru
Duit dibawa keluar ikut Johor Baru
Park kat Singapore 1-3B Euro
Entah macam mana rakyat dapat tahu
Marah kat Pak Lah baling ketui batu
Terkena juga kepala FRU
Lebam macam Anwar kena dulu
Allah balas perbuatan kejam mu

Apa dah jadi ngan Badawi
Cucu ulama imam hadari
Tapi perangai tak ikut selari
Ini mesti ikut cakap Khairi
Jadi apapun papa jangan berenti
Habislah saya dengan Nori
Kamal akan lingkop bersama Skomi
Patrick dan Kali lari luar negeri

Sebenarnya Pak Lah tak sedar diri
Dia ingat dia boleh pulihkan parti
Parti lingkop pasal PM softy
Parti lingkop pasal dia ngan Khairi
Habis kau nak duduk buat apa lagi
Baik saja engkau berhenti
Serah kat Najib atau kat Ku Li
Itupun bersifat temporary

Sebab tidak lama lagi
Muncul seorang wira Makkal Sakhti
Membawa obor People Justice Party
A new dawn for this country
PM for all regardless of race identity
Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

Keris Silau
14 April 2008

6 comments:

Anonymous said...

nice...teruskan sindiran melalui sajak dan pantun lebih berkesan dan mencuit hati..

bila nak wat sajak pasal babi di selangor pulak?

mymoksha said...

harap2 pak lah turun tal lama lg. ramai yg dol tinggi pak lah turun dgn cr terhormat bkn dgn undi tak percaya atau dijatuhkan kat perhimpunan agung umno nanti

aboo said...

Wow...yg dasat Bro!huhu... istilah Wira Makkal Sakti, mahal tu!

COngrats Bro...

Anonymous said...

tahniah satu analisa yang baik , dan bernas.bukti malaysia ramai yang cerdik hanya UMNO tak sedar
tq

Aboo said...

Salam bro...Lama tak update ni! Kalau boleh next post boleh seloka pasal ex-gratia utk bekas hakim tu...ACA punya independent ka...Hope So!

Anonymous said...

Selangor dan BABI sudah jadi agenda walaupun salah, kotor, jijik (Singapore pun tak ada kandang), tetap betul untuk Keris Silau...semuanya betul walaupun dihalal kan pelacuran, pun betul(dah taksub sangat, sanggup mati pun)...tapi yang orang lain buat betul, semuanya salah.....apa nak buat...ini adalah blog....