Monday, August 11, 2008

Jalan Mudah ke Neraka

Setiap kali ada pilihanraya
Kita dengar macam-macam cerita
Walaupun lebih 50 tahun merdeka
Namun unsur penipuan tetap ada
Sama macam Zimbabwe di Afrika
Aku malu jadi warganegara Malaysia

Nak menang sanggup buat apa-apa
Bawa masuk pengundi hantu satu cara
Beli kertas undi juga salah satu cara
Perbuatan berdosa itu belakang kira
Jadi Imam Hadhari terulung di dunia
Namun biarkan perbuatan keji depan mata
Inilah jalan mudah untuk ke neraka

Tiada bukti kukuh masih nak dakwa
95% rakyat Malaysia tak percaya
Semua percaya ini konspirasi belaka
Tapi Hang Lah tak mampu buat apa
Kita ragu akan siapa yang berkuasa
Katanya dia tidak terlibat sama
Habis kenapa biar mungkar berleluasa
Musang tu memang terbukti jahatnya
Mereka pilih jalan mudah ke neraka

Anda boleh mengelak ditangkap di dunia
Tapi CCTV Allah merakamkan semua
Radar Allah tidak pernah berenti bekerja
Malaikat Allah berada dikiri kanan kita
Hard disk Allah tak akan crash macam kita
Google Earth boleh lihat fizikal sahaja
Tapi Allah boleh melihat apa dihati kita
Memang Hebat kuasa Allahu Taala
Jadi biarlah kita sentiasa berwaspada
Elakkan terjebak masuk jalan mudah ke neraka.

Keris Silau
11 Ogos 2008

2 comments:

miss bukit bendera said...

saudara
terima kasih di atas gurindam di atas,terkesima sejenak dibuatnya,kuasa Allah mmg tiada had nya...sama2 kita renung2 kan ..

pedangbiru said...

Saya sedih dengan kepimpinan hari ini...